Springlevend024

Op je 54e het roer omgooien en in het diepe springen? Nijmegenaar Gert Verberk deed het. Hij combineerde ruime ervaring in de media met nieuwe ambities en een jongensdroom. Het resultaat? Een magazine voor alle vijftigplussers in Nijmegen en omgeving: Springlevend024.

 

Gert Verberk stelde zichzelf een paar simpele vragen: wat wil ik, wat kan ik, waar ben ik goed in? De antwoorden telde hij op bij persoonlijke interesse en signalen uit de markt. En voilà, het idee voor Springlevend024 was geboren. Ruim een halfjaar later, op de eerste dag van de lente, kregen 50.000 inwoners van Nijmegen en omliggende gemeenten het magazine gratis in hun brievenbus.

 

Springlevend024 is een tijdschrift speciaal gemaakt voor vijftigplussers. “Als vijftiger voel ik me allesbehalve uitgerangeerd”, vertelt Verberk, “terwijl je dat in de arbeidsmarkt al wel schijnt te zijn. En ik ben niet de enige. Ik zie genoeg vijftigplussers om me heen die juist heel bewust en actief in het leven staan. De kinderen zijn de deur uit, het huis is afbetaald en de gezondheid nog prima.”

 

De tweede helft is misschien wel de beste helft’
Die levenslust, bewuste keuzes en een positieve insteek zijn terug te vinden in het magazine, zowel in vormgeving als redactionele inhoud. “Ik wilde een magazine maken voor mannen én vrouwen, dat aanvoelt als een cadeautje, waarin je even lekker weg kunt kruipen met herkenbare verhalen die raken en inspireren. Want die tweede helft van het leven, is misschien wel de allerbeste helft.”

 

Springlevend024 is een uitgave van GVPlusMedia en wordt gemaakt door een klein team van enthousiaste tekstschrijvers, fotografen en vormgevers. Voormalig columnisten van De Gelderlander Babette Pul en Rob Vunderink schrijven respectievelijk brieven aan Sarah en een feuilleton over de adoptie van een 8-jarige jongen uit Rusland.

 

Andere terugkerende rubrieken zijn Hebben & Houden, Natuur & Milieu, Lief & Leed, Mode & Beauty, Made in 024, Lifestyle en Financieel. Hoe is het met gaat over bekende inwoners van 024 die uit beeld zijn verdwenen, Te Kijk is de etalage voor de allermooiste beelden uit Nijmegen en omgeving en in Nuilen & Huilen gaat het over de grootste ergernissen.

 

‘Het Nijmegen-gevoel is niet in één woord te vangen’
De rode draad is voor Verberk de verbinding tussen vijftigplussers uit Nijmegen en omgeving, maar ook tussen lokale bedrijven, dienstverleners en consumenten. “Vijftigplussers zijn een belangrijke doelgroep die op lokaal niveau lastig te bereiken is, zo blijkt. Met Springlevend024 wil ik een brug slaan waarbij kwaliteit voorop staat, zowel redactioneel als commercieel.”

 

Het sausje van 024 maakt van het magazine een blad door Nijmegenaren voor Nijmegenaren, waarbij omliggende gemeenten net zo belangrijk zijn. Verberk: “Het Nijmegen-gevoel is niet in één woord te vangen. Het is stads, maar ook dorps, het heeft ons kent ons, is bourgondisch en niet te vergelijken met grote steden in de Randstad. Groesbeek, Wijchen en Malden zijn misschien anders, maar ook 024.”

 

Springlevend024 verschijnt 5 keer per jaar, in maart, mei, juli, oktober en december.

LEES SPRINGLEVEND024 ONLINE!